Friday, 24 May 2013

Jimba2 lg ;)

Assalamualaikum semua. :)

Kali ni nak bercerita pasal jimba-jimba pulak. Almaklumla pelajar tahun akhir kan,bakal menamatkan pengajian tak lama lagi. Semalam nak update tapiiiiii mengantuk sangat. .so,update pagi ni jer. Oklah kali ni kittttttttttorang pergi berjimba dekat Masjid Jamek,KL. Perjalanan seawal jam 9 pg ke KTM. Pastu naik KTM ke KL Sentral mengambil masa selama sejam dari Nilai. Then, naik LRT terus ke Masjid Jamek. X jauh pun, cuma selang 2 station je. Sesampainya di sana, apalagi nak ditunggu. Mula bershopping la kan. .bestt kottt. .huhu


...ini gambar masa tengah tunggu LRT untuk ke Masjid Jamek. Boleh tahan la, x ramai sangat orang time2 camni walaupun Wesak Day arini...



...ha, masa ni dah sampai Masjid Jamek. Borong abis la kan. Murahhhh sangat...


...ni salah satu kedai kat sana. Macam2 ada. Xrugi pun datang sini. Bawak rm100 pun dah cukup...hehe


...wahhh! ramainya orang. .knp ramai sangat ni?? nak masuk dalam pun tak boleh...nak try jugak mencelah masuk dalam. OOO jualan beg rupanya. Ok dah beli. Jom keluar :D


...tengah syok2 bershopping,tiba-tiba ada sorang makcik ni parking keta buah-buahan dia. Betul2 depan mata ni ha, nyammm2...sedapnyeee macik...nasib baik sy dah kenyang. .kalau tidak. . .


...setelah puas bershopping kat Masjid Jamek, kami pun beransur pulang. Sebelum tu singgah KL Sentral jap ronda-ronda dalam tu. Singgah makan & solat dulu...



...orite, sebelum balik singgah Mid Valley jap. Nak abiskan BB1M. Dah nak expired dah voucher tu,huhu. Ramai jugak orang kat dalam MPH tu. Beli dik jangan tak beli. Siap ada yang duduk bersila lagi tu..haha. .dahsyat betul...


"Sue, tolong carikan buku best-best. Yang kami suka baca".
Sue jawab, "Ok, nah try buku ni "
"Wahhh. .hahaha. .bestnya buku ni"
lama jugak tengok-tengok buku tu. Inputnya juga berguna. Banyak ilmu dan tips-tips dalam tu. Kalau nak tau lebih lanjut. Boleh la dapatkan dimana-mana kedai buku k :)




...ha, lepas keluar dari MPH, singgah VINCCI jap, tengok-tengok kasut pulak. .murah giler. .siapa yang tak nak beli kan. Ok saya dah beli. Jom balik :D...

...sampai KTM Nilai kul 630, terus solat. Pastu tunggu bas Nilai University pukul 730. Alhamdulillah selamat sampai dengan jayanya . <3




oK dah abis topik jimba-jimba kali ni. Tata ;)


2 comments:

  1. nk pinjam buku tu blik nty...heeeee

    ReplyDelete
  2. alamak. .x beli pon buku tu, tgk ja. .kikiki

    ReplyDelete